top of page

Dxomark’ta en yüksek puanı almış en iyi kameralı 3 telefon

Dxomark ismini son yıllarda çok sık duyar olduk. Teknolojiyi yakından takip eden birçok insanın bildiği Dxomark, akıllı telefonların kamera performansını ölçen ve raporlayan bir kuruluş. Bu haberimizde Dxomark’ın incelediği ve en iyi kameralı telefonların belirlendiği listede yer alan ilk 5 cihazı sizlere sunacağız. İşte Dxomark’ın belirlediği en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar, fiyatı ve özellikleri haberimizde.


Mobil fotoğrafçılık son yıllarda oldukça revaçta olan bir hobi haline geldi. Birçok marka üstün kamera özelliklerine sahip akıllı telefonlarını piyasaya sürüyor. Her biri farklı çözünürlük sunan bu kameralı telefonlardan hangisini seçmemiz gerektiğine bazen karar veremiyoruz.

Kullanıcıların kafa karışıklını gidermek isteyen Dxomark, piyasadaki onlarca akıllı telefonun kamerasını derinlemesine inceleyerek raporluyor ve biz kullanıcılara sunuyor. Amiral gemisi modellerinin kamera performanslarının değerlendirildiği bu listede ülkemizde de satışa sunulan modellerde mevcut.

İşte Dxomark’ın belirlediği en iyi kameraya sahip 5 akıllı telefon:



Huawei P20 Pro

Dxomark, listenin ilk sırasında Huawei P20 Pro modeline yer vermiş. Huawei P20 Pro aldığı 109 genel puan ile şuan dünyanın en iyi kamerasına sahip akıllı telefonu. iPhone X ve Google Pixel 2 ile karşılaştırılan Huawei P20 Pro, video çekimi konusunda da ilk sıraya yerleşmiş durumda.



HTC U12+

Dxomark’ın hazırladığı en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar listesinin ikinci sırasında, 103 puanla HTC U12+ modeli yer alıyor. Tayvanlı şirketin amiral gemisi olan yeni HTC U12+ modeli, yakın zamanda ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.


Samsung Galaxy S9 Plus

Sırada Samsung amiral gemisi modeli olan Galaxy S9 Plus yer var. Çift arka kameraya sahip Samsung Galaxy S9 Plus, ülkemizde oldukça ilgi gören modellerden. Dxomark, Samsung Galaxy S9 Plus için 99 puan uygun görmüş. Fotoğraf çekmeyi sevenler ve yakın zamanda yeni bir akıllı telefon alacak olanlar Samsung Galaxy S9+ modelini inceleyebilir.


4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Pixel 3a

bottom of page